Echilibrul tău financiar

Ai un stres aproape permanent în legătură cu administrarea banilor tăi?

Te-ai săturat ca banii să-ți „scape printre degete” tot timpul?

Nu mai suporți discuțiile „aprinse” pe tema cheltuirii banilor?

Am o veste rea și una bună pentru tine.

Vestea rea este că pe lângă criza sanitară generată de pandemie (care așa cum se vede pare că nu se mai termină), pe lângă criza socială și de securitate generată de războiul ruso-ucrainean din vecini se mai suprapune deja și o criză (dacă nu o recesiune) economică cu posibile consecințe economice și sociale catastrofale. 

Poate că banii pe care îi câștigi acum par a fi siguri deocamdată, dar tot nu poți să-ți depășești neliniștea în legătură cu ei. Cum ți-ai propus să faci față acestor provocări?

Vestea bună este că te pot ajuta să treci mai ușor peste provocările financiare cu care te confrunți deja sau te vei confrunta. Iar ajutorul pe care vreau să ți-l ofer este absolut gratuit, fără nici un fel de obligații din partea ta. Vreau să îți ofer cel mai bun buget de venituri-cheltuieli realizat în Excel pentru monitorizarea și controlul finanțelor personale. 

Este vorba de aplicația „Echilibrul Meu Financiar”. Dar stai! Nu te grăbi. Te rog să citești până la capăt pentru a vedea beneficiile pe care le primești odată cu aplicația.

Coșmarul facturilor...

De fapt, lucrurile sunt mult mai complexe decât facturile. Este nevoie de reguli de supraviețuire în crize și vremuri tulburi...

De ce e diferit...

Spre deosebire de toate celelalte bugete de venituri-cheltuieli pe care le-ai văzut în Excel, acesta e cu totul deosebit și diferit...

buget bucurie finante (1)

cel mai mare câștig...

Sunt multe câștiguri pe care le vei avea folosind acest buget de venituri-cheltuieli cadou, dar există unul foarte mare...

meriți o relaxare...

După un timp relativ scurt de utilizare a acestui instrument financiar, vei simți o relaxare ... financiară, desigur.

Coșmarul facturilor la energie...

Criza energetică și a carburanților aflate în plină desfășurare, la nivel planetar de altfel, au reușit să genereze costuri exorbitante care afectează dramatic nivelul nostru de trai. Alimentele s-au scumpit enorm, prețul apei s-a dublat, dobânzile la credite au scăpat de sub control iar inflația își face de cap la procente cu două cifre, șomajul este în plină ascensiune datorită falimentelor care se țin lanț. Și peste toate acestea autoritățile noastre „minunate” impun,  pentru perioada următoare, taxe și condiții financiare greu de suportat. 

Poate că banii pe care îi câștigi acum par a fi oarecum siguri, dar tot nu poți să îți depășești neliniștea în legătură cu ei. Iar neliniștea ta crește și mai mult cu cât, uitându-te la știri, constați că într-adevăr lucrurile nu sunt în regulă deloc iar tu nu iei nici o măsură. Cum vei reuși să eviți provocările care urmează pentru a-ți ține în siguranță banii?

De ce e diferit acest instrument...

Am gândit de la început diferit atunci când am conceput acest instrument financiar de monitorizare a finanțelor personale.

Este singurul instrument financiar personal din piață în care găsești cunoștințe importante despre comportamente financiare, pattern financiar, scenarii financiare toxice și multe alte noțiuni utilizate în domeniul psihologiei și terapiei financiare. Mai mult, vei lua contact în premieră cu noțiuni despre cele 5 tipologii umane de risc financiar AIDAS: Acumulatorul, Inconștientul, Dependentul, Autosabotorul și Salvatorul.
Asta face ca acest instrument să fie unic, prin funcționalitatea sa practică în combinație cu acele cunoștințe teoretice necesare înțelegerii comportamentului financiar bun care poate aduce succesul financiar.

Cel mai mare câștig al tău...

Ai multe câștiguri folosind acest instrument Excel de monitorizare și control al finanțelor tare personale. Unul dintre câștiguri este faptul că fiind un instrument excel care se descarcă pe computerul tău îți poți ține evidențele financiare în siguranță și fără teama că nu poți avea acces la situațiile financiare deoarece „a căzuuuuut net-ul”.

Un alt câștig este modul foarte simplu în care introduci datele. Practic există 12 foi lunare, în care poți naviga foarte ușor și 9 categorii principale de monitorizare a intrărilor și ieșirilor de bani. În plus poți începe lucrul în orice lună a anului vrei.

Încă un câștig este dat de faptul că în cadrul instrumentului, pe lângă secțiunea „Despre” în care găsești informații importante și modul în care poți utiliza instrumentul, găsești și în fiecare pagină lunară un adevărat mini-curs de terapie financiară.

Și totuși, cel mai mare câștig pe care îl vei avea este modul în care te vei simți știind că ți-ai pus în ordine banii : în siguranță!

Meriți o relaxare... financiară

Acum, după ce ai început să pui ordine deja în banii tăi,  poți să privești spre viitor fără să te mai cuprindă neliniștea. Deja poți identifica și exploata mai ușor și alte surse de venit complementare pentru că raportul „up-to-date” îți oferă un tablou complet asupra evoluției prognozelor vs. realizări și a soldului curent.

Acum, după ce ai început să ai primele rezultate, poți face o comparație corectă între situația ta înainte și după folosirea acestui instrument. Când era mai bine : înainte când stresul „banilor scăpați printre degete” și discuțiile pe această temă te copleșeau sau acum după ce lucrurile s-au liniștit, pierderile financiare, stresul și discuțiile în cuplu au dispărut? Așa că, meriți cu prisosință acum, o relaxare…financiară. Și, dacă vrei, poți descărca chiar acum instrumentul de lucru-cadou. 
Dar, nu te grăbi, nu dispare nicăieri.
Mai sunt informații importante și foarte utile pe care aș vrea să le mai citești în continuare.

Ce pierzi dacă nu ai acest buget...

Oportunitatea Evaluării

Ca să poți să atingi ținte financiare mai înalte, adică să ai mai mulți bani de încasat și cheltuit, trebuie să știi unde te afli. Doar așa vei știi unde, cum, de ce și când ajungi.

Oportunitatea Planificării

Dacă îți dorești să planifici cu succes banii atunci acesta este instrumentul financiar de care ai nevoie. Flexibilitatea lui de lucru îți permite să planifici în avans orice cheltuială.

Oportunitatea Echilibrării

Prin utilizarea acestui puternic instrument de administrare a banilor personali înveți să te calibrezi și echilibrezi mental făcând diferența între nevoi și dorințe.

Ce trebuie să faci când știi ce trebuie să faci dar nu poți să faci?

Indiferent dacă întâmpinați în cuplu dificultăți în gestionarea cheltuielilor personale sau în încercarea de a nu vă îndatora peste posibilități, un lucru este cert: nu sunteți deloc singurele persoane cu astfel de probleme.

Majoritatea oamenilor au o relație complicată cu banii și mulți dintre ei au un mod de relaționare disfuncțional. Aproape toți oamenii cred într-o ”mare minciună” legată de finanțele personale, așa cum ne destăinuie doi terapeuții financiari din SUA, autori ai lucrării ”Mind over money”. Și tu poți crede acest lucru.

Poți crede că dificultățile financiare pe care le traversezi uneori sunt din vina ta. Că ele provin din lenevia ta, nebunia ta, lăcomia ta sau prostia ta. Nimic mai fals.

Comportamentele financiare cronice de auto-apărare și auto-distructive nu sunt generate de rațiune și gândirea conștientă. Ele au cauze psihologice ce vin din zona semi-conștientului și inconștientului iar rădăcinile lor sunt mult mai profunde, ajungând până în perioada copilăriei când se formează principalele comportamente umane.

Mulți cred că problemele financiare provin din ignoranța proprie cu privire la complicatul domeniu al finanțelor personale și lipsa de informații. Fals!

Ai citit probabil până azi zeci de pagini de informații financiare, ai învățat eventual în diverse cursuri sau workshop-uri strategii de bugetare sau investiții. Și? Problemele au dispărut? Crezi că dacă vei economisi mai mult sau vei cheltui mai puțin vor dispărea?

Nu lipsa de informații sau de cunoștințe teoretice este problema ci lipsa acelor informații și instrumente calificate în rafinarea comportamentului financiar. Acesta constituie și motivul pentru care am ales ca în cele 12 pagini lunare ale bugetului să pun astfel de informații din zona ”științelor creierului” (neuroștințele) și ale psihologiei financiare care au legătură cu comportamentul financiar. 

Poți începe prin folosirea acestui instrument care te va ajuta să realizezi economii. Este un prim pas. Oamenii nu iubesc bugetele, nu le place să țină bugete. E complicat.  Ei cred că e nevoie să stai zilnic și să scrii cât ai plătit pe 2 roșii, 3 fire de ceapă, o cutie de antinevralgic, etc. Asta este chiar complicat. Dar cu acest buget nu este deloc complicat.

Și dacă vrei să vezi și capitolele...

Aici introduci veniturile din diverse surse cum ar fi salariu, pensie, pensie alimentară, rente, comisioane, chirii din bunuri închiriate, prime, împrumuturi de la instituții bancare sau persoane, etc.

Cuprinde impozite, rate la bănci, rate la produse și bunuri, carduri de credit, datorii către persoane, alte obligații financiare contractuale, etc.

Aici introduci cheltuieli pentru întreținere, lumina, gaz, chiria (unde e cazul), cablu TV, Internet, materiale întreținere, mobilier, veselă, lenjerie, electrocasnice, zugraveli, etc.

Cuprinde cheltuieli pentru carburant, RCA, CASCO, rovigneta, ITP, mentenanță și reparații în service auto, piese auto, abonamente transport, etc.

Cuprinde cheltuieli tip ”daily living” care sunt cheltuieli cu alimente, haine, încălțăminte, coafură, îngrijire personală, masa servită la muncă, împrumuturi către cunoștințe, etc.

Cuprinde cheltuieli pentru asigurare de sănătate, asigurare de viață, asigurare de pensie, medicamente. tratamente medicale, urgențe medicale, etc.

Cuprinde cheltuielile pentru cinema, teatru, concerte, cluburi / asociații, sală sport, jocuri online, picknick, citybreak, weekend, evenimente familiale etc.

Aici introduci cheltuielile pentru concedii, excursii, deplasări, cadouri și amintiri cumpărate în concedii, rental-car, alte activități contra-cost în vacanțe,etc.

Aici vor fi sumele economisite care se depun în cele două fonduri personale – cel de investiții și/sau cel cu rol de rezervă financiară.

În final încă o surpriză...

În platforma noastră găsești și un magazin online cu materiale educaționale multe dintre ele realizate pe baza celor mai noi descoperiri din domeniile „științelor creierului” (neuroștiințele) și al științelor vieții.

Prețurile produselor din magazin sunt atât „de bun simț” încât dacă găsești un produs similar mai ieftin ți-l ofer gratuit pe al nostru. 

Acum chiar că ți-am spus cam tot ce era de spus în așa fel să fii informat corect când iei o decizie. Poți descărca bugetul multi-anual „ECHILIBRUL MEU FINANCIAR” chiar acum.

© 2022-2030 www.echilibru.eu Toate drepturile rezervate.