lei164,90

Buget Finanțe Personale Multi-Anual în Excel cu opțiune de printare (pagini setate) în format A4. Un excelent instrument financiar dedicat finanțelor personale, capabil să schimbe sau chiar să elimine, comportamente financiare toxice cu care te confrunți în viața de zi cu zi.

IMPORTANT! Prin schimbarea anului aplicația poate fi utilizată pe termen nelimitat.

Descriere

O aplicație excelentă pentru administrarea banilor personali sau ai familiei. 
Dacă tu sau al membru al familiei vă aflați într-o relație toxică cu banii, atunci e idee minunată să descarci această aplicație și să elimini obiceiurile toxice care creează probleme financiare.

Conține elemente de psihologie și terapie financiară capabile să schimbe comportamentele financiare toxice.

Ai un stres în legătură cu banii? Ai îngrijorări față de excesul sau de incapacitatea ta de a economisi?

Poate că finanțele tale sunt sigure, dar tot nu poți să-ți depășești neliniștea în legătură cu banii. Poate că neînțelegerile legate de cheltuieli generează discuții între tine și partenerul de viață sau poate aveți probleme în a vorbi cu copiii dvs. sau cu alți membri ai familiei despre bani.

Indiferent dacă întâmpinați dificultăți în gestionarea investițiilor personale sau în încercarea de a nu te îndatora peste posibilități, un lucru este cert: nu sunteți deloc singurele persoane cu astfel de probleme.

Majoritatea oamenilor au o relație complicată cu banii și mulți dintre ei au un mod de relaționare disfuncțional. Aproape toți oamenii cred, așa cum ne destăinuie terapeuții financiari Ted și Brad Klontz, autorii lucrării ”Mind over money”, într-o ”mare minciună” legată de finanțele personale. Și tu poți crede acest lucru.

Poți crede că dificultățile financiare pe care le traversezi uneori sunt din vina ta. Că ele provin din lenevia ta, nebunia ta, lăcomia ta sau prostia ta. Nimic mai fals.

Comportamentele financiare cronice de auto-apărare și auto-distructive nu sunt generate de rațiune și gândirea conștientă. Ele au cauze psihologice ce vin din zona semi-conștientului și inconștientului iar rădăcinile lor sunt mult mai profunde ajungând până în perioada copilăriei când se formează principalele comportamente umane.

Ce trebuie să faci când știi ce trebuie să faci dar nu poți să faci?

Mulți cred că problemele financiare provin din ignoranța proprie cu privire la complicatul domeniu al finanțelor personale și lipsa de informații. Fals!

Ai citit până azi zeci de pagini de informații financiare, ai învățat probabil în diverse cursuri sau workshop-uri strategii de bugetare sau investiții. Și? Problemele au dispărut? Crezi că dacă vei economisi mai mult sau vei cheltui mai puțin vor dispărea?

Nu lipsa de informații sau metode ori strategii este problema ci lipsa unor astfel de informații și instrumente calificate. Acesta constituie și motivul pentru care am ales ca în paginile lunare ale bugetului să punem astfel de informații din zona ”științelor creierului” (neuroștințele) care au legătură cu comportamentul financiar. 

Poți începe să folosești acest instrument care te va ajuta să realizezi economii. Este un prim pas. Oamenii nu iubesc bugetele, nu le place să țină bugete. E complicat. Să stai zilinic și să scrii cât ai plătit pe 2 roșii, 3 fire de ceapă, o cutie de antinevralgic, etc. este chiar complicat. Nici contabil dacă ai fi nu ți-ar plăcea acest lucru.

Am creat un instrument de monitorizare și control al finanțelor personale pe cât de simplu pe atât de consistent. Avantajele sale sunt concrete:

– îți poți stabili după nevoi anul fiscal ( poți începe să lucrezi cu 01.05.2018 – 30.04.2019)

– veniturile (credit) și cheltuielile (debit) sunt încadrate în 9(nouă) categorii după cum urmează:

  1. Venituri din diverse surse: salariu, pensie, pensie alimentară, rente, comisioane, chirii din bunuri închiriate, prime, împrumuturi de la instituții bancare sau persoane, etc.

         Cheltuieli:

  1. Obligații – impozite, rate la bănci, rate la produse și bunuri, carduri de credit, datorii către persoane, alte obligații financiare contractuale, etc.
  2. Locuința – întreținere, lumina, gaz, chiria (unde e cazul), cablu TV, Internet, materiale întreținere, mobilier, veselă, lenjerie, electrocasnice, zugraveli, etc.
  3. Transport – carburant, RCA, CASCO, rovigneta, ITP, mentenanță și reparații în service auto, piese auto, abonamente transport, etc.
  4. Cotidiene – tip ”daily living” sunt cheltuieli cu alimente, haine, încălțăminte, coafură, îngrijire personală, masa servită la muncă, împrumuturi către cunoștințe, etc.
  5. Sănătate – asigurare de sănătate, asigurare de viață, asigurare de pensie, medicamente. tratamente medicale, urgențe medicale, etc.
  6. Recreative – cinema, teatru, concerte, cluburi / asociații, sală sport, jocuri online, picknick, citybreak, weekend, evenimente familiale etc.
  7. Vacanțe – concedii, excursii, deplasări, cadouri și amintiri cumpărate în concedii, rental-car, alte activități contra-cost în vacanțe,etc.
  8. Economii – sume economisite care se depun în cele două fonduri personale – cel de investiții și/sau cel cu rol de rezervă financiară.

– paginile conțin filtre cu subtotaluri care te ajută să vezi valorile pe diverse categorii de cheltuieli

– poți lista oricând un raport de stare financiară care îți arată situația financiară la momentul solicitat

– alte avantaje

Înainte de a începe să folosești acest instrument intră în pagina Setări și efectuează următoarele operațiuni:

– completează câmpul cu numele și prenumele

– completează data de începere a utilizării ( sub forma 1mai și enter sau 01.05.2018 și enter). Poți folosi orice altă lună.

– scrie soldul inițial la start (dacă începi de la o anumită valoare în cash)

– stabilește ținta lunară de economisire

– introdu și eventualele economii existente

După ce începi să folosești instrumentul poți merge apoi pe nivelul următor participând la unul dintre seminariile de specialitate  dezvoltate de eQuilibrium.education pe tematica ”Neuroștiințe și bani”. Acesta este ”next level” pentru succesul tău financiar.

Știu că pot părea părtinitor dar… atunci când vine vorba de bani acest seminar de sănătate și psihologie financiară de la eQuilibrium va fi cu siguranță cel mai important seminar la care ai participat până azi.

Mult succes în utilizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *